25-11-11

24 jaar na de bundel 'Grenswacht'...In zijn recensie ‘Poëzie uit een grensgebied’ schreef Jan van der Vegt ooit in het Vlaams-Nederlandse tijdschrift ‘Ons Erfdeel’ (1988, nr 3, pp. 422-423) over mijn bundel Grenswacht (1987):
‘Deze derde bundel laat een volgroeid dichterschap zien en bevestigt Budés positie in de Nederlandse poëzie.’
Bij het schrijven van deze bundel heb ik nooit gedacht dat ik ooit zou voorlezen uit mijn poëzie in een oud grenskantoor. Dat dit nu toch gaat gebeuren is dankzij de uitnodiging van de Belgische dichter/essayist/historicus/uitgever Bruno Kartheuser die nauw verbonden is met het tijdschrift 'Krautgarten'.
In welk voormalig grenskantoor vindt een en ander plaats? Niet ver van het drielandenpunt aan Belgisch-Duitse zijde (Gemeente Raeren en gemeente Aken). KuKuK heet het voormalige douanekantoor inmiddels: Kunst- und Kultur im Köpfchen. Niet alleen Bruno Kartheuser en ondergetekende lezen daar, ook de Duitse schrijver Hermann-Josef Schüren. Ludger Singer zorgt voor de muziek en de acteur Christian Cadenbach draagt een vrolijk kerstverhaal van de Ierse schrijver en zanger Mick Fitzgerald voor.
Dit alles en meer op donderdag 1 december om 20:00 uur.

Geen opmerkingen: