30-08-12

Boek over kunstenaar Hans Bartelet
‘Voor Hans Bartelet is de natuur meer dan een verschijnsel in vier seizoensafleveringen, het is een inspirerend onderdeel van zijn leven dat hij steeds opnieuw uitbeeldt of inraamt. Deze kunstenaar plaatst zichzelf op blote voeten in het gras, snuift geuren op, om zwijgzaam waar te nemen wat zich als droom aan hem openbaart, zich als raadsel voordoet, om zo zijn geluk én zijn eigen menselijke aanwezigheid te verstaan als een voorschot op de onvermijdbare dood die veraf ligt, zo lijkt het, maar soms zo nabij als de afgebroken tak onder de bloeiende boom.’ (FrB)
Precies vijf jaar na de dood van beeldhouwer / schilder Hans Bartelet (1948-2007) verschijnt er onder de titel Hans Bartelet, schepper van schoonheid een bijzonder fraai boekwerk als hommage aan deze bijzondere kunstenaar. Het boek – buitengewoon mooi vormgegeven door Bert van der Veur van Zuiderlicht – is rijkelijk van foto’s voorzien door Sander Philippen en Twan Wiermans. De uitgave bevat een beschouwing en twaalf gedichten van ondergetekende plus korte reacties op de persoon Hans Bartelet van vrienden.

Omvang 180 pag., genaaid, gebrocheerd, 30x23 cm. Verkoopprijs: 
€ 39,50.
Te bestellen via stichtinghansbartelet@kpnmail.nl 

Tegelijk met het verschijnen van het boek is er op 8 en 9 en 15 en 16 september (telkens van 11:00-18:00 uur) een tentoonstelling van zijn werk in het Leopoldskerkje, Gansbaan 9 te Meerssen. Vrijdag 7 (20:00 uur) en zaterdag 8 september (15:00 uur) wordt er kort stil gestaan bij de bijzondere boekuitgave.

(foto omslag boek: Sander Philippen)