07-03-14

Tefaf MaastrichtOp uitnodiging van de VVV-Maastricht maakte een aantal kunstenaars een schetsontwerp van een van hun werken 'in status nascendi'. Onderwerp: de stad Maastricht. In het kader van het project 'Maastricht during Tefaf' stelde ik een gedicht-in-wording ter beschikking dat uitgestald is bij BREE Collection in de Wolfstraat 2. Klik op de foto om het gedicht te openen! Hier het eindresultaat:

Maastricht-gedicht

Kom Maastricht, treed tevoorschijn
tussen de heuvels van het ommeland,

open in het ochtendgloren de dunne sluiers
boven je stad, laat onstuitbaar de oude
huizen tintelen, de regen van verhalen
hier verteld. Ontsluit je poorten en portalen
gestreeld door het spel van kleur en tijd,

keer tevoorschijn uit het labyrint van jaren,
laat nieuwe stemmen dwalen onze richting uit,
trillen in iedere lichtglans op de Maas.

frb

Toevoeging op 14 maart 2014
Uit het juryrapport van de TEFAF Parade vakjury: 'Een origineel concept dat in eenvoud onovertroffen is en de essentie van het kunstwerk, de stad én de TEFAF op een bijzondere wijze weergeeft'.
Mededeling van de VVV: Met de uitwerking van Marja Knops, storemanager BREE Maastricht, van het thema Made in Maastricht en het bijzondere artwork van dichter Frans Budé is de locatie Maastricht Wolfstraat 2 uitgeroepen tot 'Best Made in Maastricht- etalage van TEFAF Parade 2014.'
De jury bestond uit Eric Wetzels (directeur Centre Céramique / Natuur Historisch Museum / Kumulus), Branko Eijssen (Mediagroep Limburg) en Robert Hoogenboom (hoofd afd. Marketing en PR van de VVV Maastricht).

Geen opmerkingen: