12-06-16

Thuiskomen (1)
Van 12 juni t/m 31 augustus 2016 vindt er in het Museum aan het Vrijthof te Maastricht de tentoonstelling 'Thuiskomen' plaats. Meer hierover leest u hier.
Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt in drie verschillende edities het gelijknamige boek Thuiskomen waarin een dertigtal gedichten die geïnspireerd zijn op reisschetsen en schilderijen van Chrit Rousseau. 
Uit het boek: "Maandenlang vond er een unieke symbiose plaats tussen de schilderkunst van de een en de poëzie van de ander, waarbij Frans Budé niet voorbijging aan het rijke, geschilderde oeuvre van diens ‘compagnon de voyage’. De samenwerking breidde zich uit en werd uiteindelijk een nieuwe interactie: nu was Chrit Rousseau aan de beurt om zich te laten inspireren door het werk van Frans Budé. Vijfenzeventig maal maakte hij een originele tekening bij een met de hand geschreven gedicht van de ander. Deze set, gelimiteerd, genummerd en door beiden gesigneerd, werd toegevoegd aan een speciale editie van Thuiskomen."Geen opmerkingen: