17-04-2020

Aldus de schrijver (56)


"Levi was niet lelijk en niet mooi, maar had kennelijk iets wat hem aantrekkelijk maakte voor meisjes. Misschien dat hij het meisje dat hij wilde het gevoel gaf dat zij de enige was die hem begreep en de enige die hem diep van binnen raakte. Het meisje voelde zich dan heel bijzonder. Hij zorgde er dan zo voor dat hij bij elke meisje paste. Zo kreeg hij de mooiste en de slimste en de netste meisjes. Voor een tijdje, nooit voor lang.
'Liefde is blind,' zegt men, maar door de geur van de kamer van Levi en alle meisjes die voor hem in de rij stonden, kan ik zeggen dat liefde ook geen neus heeft. Levi kon elk meisje in minder dan een weekend veranderen in een slavin die voor hem kookte, stofzuigde en de kattenbak verschoonde.

Als er een meisje uit zijn leven verdween, verscheen haar onderbroek aan zijn muur. Hij maakte het eigenlijk nooit officieel uit. Dan gebruikte hij mij als portier. De meisjes bleven wanhopig om hem heen hangen. Sommigen kwamen vaak langs, op zoek naar Levi, want hij was hun grote liefde."

Rodaan Al Galidi, Holland. Uitgeverij De Kade, Zwolle 2020

 

Geen opmerkingen: